ОБЛАСТТА Общини в софийско Община Чавдар

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1884452
В момента има 22 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юли 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

200105-LogoChavdar

Население: 1201 жители

Григор-Даулов-za-sait

Кмет Григор Даулов
  Приемно време:
Адрес: 2084 с. Чавдар, ул. "Христо Ботев" 9
Телефон: 07189/261
Телефон кмет: 07189/388
Факс: 07189/330
"Зелен телефон" за сигнали и предложения
по управлението на отпадъците: 07189 2248; М: 0882 25 94 47
web адрес: www.chavdar.eu
e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.
Празник: 7 май

СЪБИТИЯ

21052601Chavdar-5 21052602Chavdar-2

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Чавдар, посрещна 24 май с много изненади

По Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН училището получи нови придобивки

24 май 2021 г.
Община Чавдар. На 24 май в двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в селото се състоя тържествено събитие, посветено на деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В хубавия и слънчев майски ден, в учебното заведение бяха дошли множество деца, родители, бивши учители, жители и гости на общината, за да отбележат огромния принос на светите братя за запазване на идентичността, духовното израстване и за оцеляването на нашия народ.
Празникът започна с посрещане на училищното знаме и приветствия от Мария Дурчева – директор на училището и Величка Велкова – директор на Детска градина „Щастливо детство”.
Гости на тържеството бяха: кметът на общината Григор Даулов, председателят на общинския съвет Мария Томева, Росица Иванова – началник на РУО София-регион, Даниела Теофанова – директор на дирекция „Връзки с обществеността" в "Геотехмин" ООД, Стойно Стойнов – директор на Обогатителен комплекс на "Елаците-Мед" АД, Надя Кантарева-Барух – директор на вестник „АзБуки", национално издание за образование и наука; Ина Ананиева – председател на Спортен клуб „Левски – Илияна" и треньор на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика, Захари Бабуров – управител на фирма "Симстрой 2000", почетният гражданин Пенчо Геров и други.
Поздравление към учителите, учениците и всички присъстващи отправи Росица Иванова. Поздравителни адреси до ръководството на учебното заведение бяха получени още от "Елаците-Мед", "Геотехмин" и "Дънди Прешъс Металс Челопеч".
В богатата литературно-музикална програма се включиха възпитаниците на Детска градина „Щастливо детство”, групите по спортни танци, учениците от първи до седми клас. Те изпълниха песни и стихотворения, посветени на празника.
Денят на българската просвета и книжовност беше и специален повод ръководството и учителите да споделят с всички новата визия на учебното заведение. Официално беше открит новоизграденият физкултурен салон, построен със средства по Програмата за развитие на селските райони.
По благотворителната програма „Българските добродетели" на четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН – "Геотехмин", "Елаците-Мед", "Геострой" и "Геотрейдинг", бяха представени и три нови придобивки за най-малките жители на общината - обновеното фоайе на училището, оборудваният кабинет за приобщаващо образование и компютърна зала, снабдена с нови компютри.
При откриване на обектите по съвместната програма на Група ГЕОТЕХМИН и общината, кметът Григор Даулов и директорката на училището Мария Дурчева прерязаха трикольорната лента заедно с представителите на дарителите - Даниела Теофанова и Стойно Стойнов
В приветственото си слово г-н Даулов благодари на всички, които подкрепят проекти в образованието и отбеляза, че 24 май е един от най-големите и важни за обществото ни български празници. „Още веднъж показахме успешно, че община и бизнес могат много добре да работят заедно!", каза г-н кметът.
В новооткрития физкултурен салон, празникът продължи с двубои по баскетбол между два отбора ученици, които демонстрираха функционалността на новото спортно съоръжение. Гостите имаха възможността да разгледат направените подобрения и новите кабинети по приобщаващо образование, с които ги запозна кметът Григор Даулов.
Повече за интересния кабинет за приобщаващо образование разказа, г-жа Неделина Найденова, психолог в училището. „Идеята за направата на този кабинет дойде спонтанно и се надявам, че ще е от полза на всички ученици. Чрез провежданите учебни занимания тук искаме да формираме едни добри хора, не само да са добре образовани. Много е важно те да имат активна гражданска позиция. В този кабинет всичко постигаме под формата на детски игри”, каза г-жа Найденова.
Водосвет за здраве и благоденствие за новите придобивки направи отец хаджи Недко Бръмбаров.
 
YouSofia