СТОЛИЦАТА Столични райони Младост

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1856050
В момента има 69 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юни 2024
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

 През годините съм доказала, че съм диалогичен човек и се вслушвам в гласа на гражданите

Изявление на д-р Цвета Авджиева, кмет на район Младост

Уважаеми дами и господа,
160816-MlВъв връзка с така създалите се обстоятелства и поисканата ми от ръководството на ПП ГЕРБ оставка като кмет на район Младост, бих искала да Ви уведомя, че днес 15 август 2016 г. (б. р. – понеделник) депозирах оставката си в Столична община.
Предприетото действие от моя страна е с цел да предотвратя последващи спекулации във връзка със строителството на сграда за обществено обслужване в жк. “Младост 1”.
Общественото обсъждане, на което са били поканени всички жители на район Младост през 2008 г., е минало без предявени претенции от страна на живущите в района. Така през 2009 г. е приет настоящият Подробен устройствен план на Столична община, в който ясно се посочва, че теренът, предвиден за строеж, е частен имот. Подробният устройствен план на Столична община има статут на закон за всички районни общини в София и всеки мой колега следва да го спазва стриктно и да съблюдава за правилното му изпълнение. Така правя и аз от момента, в който бях назначена за кмет през 2011 г. до днес, когато подавам оставката си. За мен съвестното спазване на закона и всички негови нормативни уредби е било приоритет през тези 5 години. Именно следвайки закона и принципите за прозрачно управление, мога отговорно да заявя, че всички действия, извършени от мен като кмет на район Младост и районната общинска администрация, стриктно спазват закона. Това бе потвърдено и от три проверки по случая, извършени през последния месец от съответните компетентни органи.
Смятам, че през годините неведнъж съм доказала, че съм диалогичен човек и се вслушвам в гласа на гражданите на района, който представявлявам. За съжаление депозираната от мен оставка няма да реши конкретния казус със застрояването на този частен терен, който държа да отбележа, не представлява регламентирана детска площадка – каквито други две има в близост до парцела.
Въпреки недоволството на група граждани на район Младост, смятам, че през изминалите 5 години съм била в услуга на всички негови жители. Доказахме, че заедно можем да направим много за нашия район и благодарение на Вашата подкрепа през последните години, успяхме да реализираме големи приоритетни инфраструктурни проекти:
- Ремонти на ключови пътни артерии, които облекчиха трафика и улесниха придвижването на всички граждани;
- Реновирани бяха множество детски градини, а две изцяло нови бяха построени;
- Изградихме: три безплатни паркинга в близост до новоизградените метростанции; 8 км канализация в кв. Горубляне; два нови парка за отдих и детски площадки;
- Не на последно място за мен е гордост, че жителите на „Младост” за първи път имат свой собствен християнски храм „Рождество Христово”.

С уважение,
д-р Цвета Авджиева

Б.р. Заглавието е на редакцията 
YouSofia