ЗА НАС Партньори

ВписванеСтатистика

Брой прегледи на съдържанието : 1884422
В момента има 46 посетителя в сайта

Търсене в сайта

Банер
Юли 2024
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

 120709 lgl copy


Представяме публична информация за вашите проекти по Програма "Култура" и Програма "Европа"!

АУРУБИС - Страница 2

„Аурубис България“ и Siemens България дариха оборудване на Професионалната гимназия по механоелектротехника в Пирдоп

Aurubis Siemens15.02.2024 г.
Ново технологично оборудване и софтуерни лицензи получи Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕ) в град Пирдоп благодарение на съвместна инициатива на „Аурубис България“ и Siemens България. Целта на дарението е обновяване на учебната база в професионалната гимназия. ПГМЕ - Пирдоп подготвя бъдещи специалисти основно за „Аурубис България“ и за добивните компании в Средногорието.   
Siemens България се включи в технологичното обновяване на гимназиалната лаборатория с пълен пакет софтуери и лицензи TIA Portal за програмиране на индустриални контролери, панели за визуализация, SCADA системи, устройства за защита и управление на асинхронни електродвигатели, честотни инвертори, софтуер за симулация на контролери и мрежи и други решения в помощ на обучението. „Аурубис България“ дари нов учебен стенд, оборудван с индустриална контролерна конфигурация, разпределена периферия, 3-фазен асинхронен електродвигател, контактори, автоматични прекъсвачи, светодиодни индикатори.
Събитието събра представители на двете компании - инж. Ангел Костов и инж. Бойко Бойков от Siemens България, инж. Илия Александров, инж. Петко Петков, представители на „Електро и Автоматизация“ с ръководител инж. Николай Маджаров от „Аурубис България“. Дарението беше прието от директора на ПГМЕ - Пирдоп инж. Ненка Рашева и инж. Петя Даракова, ръководител на учебна лаборатория и преподавател по автоматизация.
Съвместната инициатива на двете компании е част от дългосрочните им ангажименти в подкрепа на образованието и подготовката на млади специалисти за ефективна професионална интеграция в реалния бизнес.
В края на февруари предстои учениците от 12-ти клас на специалност „Автоматизация на непрекъснатите производства“ да посетят завода на „Аурубис България“. Те ще бъдат посрещнати от опитни ментори, които ще им помогнат в подготовката на дипломните проекти. Партньорството на „Аурубис България“ с ПГМЕ ще продължи с открити уроци на специалисти от компанията в училището.
 
YouSofia